De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zaterdag 24 oktober 2009

Pasta Cambozola

Met wijn-spijscombinaties is het een kwestie van veel uitproberen en vaak is het prima, maar soms is het perfect. Zo heb ik deze week een pasta met cambozola en champignons gemaakt en daarbij een gekoelde Pinot Bianco gedronken: Heerlijk bij elkaar. Ik weet niet of je Cambozola kent, maar dit is een soort camembert met blauwschimmel. Heel zacht, volromig en een beetje pittig. De wijn van Cantina Bolzano uit St.Magdalena, S├╝dtirol/Alto Adige is ook zacht/romig met pittig karakter, kan zich meten in kracht en werkt toch verfrissend op het gerecht. Lekker hoor, dit soort ontdekkingen.

Voor het geval jij of ik het nog eens na wil maken, dit is het recept:
Pasta (penne) koken volgens voorschrift. 2 (ongepaneerde) varkensschnitzels aan reepjes snijden en een paar minuten marineren in olie en citroensap of witte wijn. Even bakken tot het net gaar is en uit de pan halen. Dan 250gr champignons in schijfjes/stukjes bakken met wat peper / zout. De witschimmelrand van 1 cambozola kaasje afsnijden en in stukjes meesmelten in de pan, vlees er weer bij en mengen met de pasta. Volgende keer wil ik iets met kleur toevoegen aan het gerecht, het oog wil ook wat ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten