De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zaterdag 28 november 2009

Ardennen by rain


We zijn net terug van een weekje Ardennen met het gezin. Goed om af te kicken van de thuiswerkgewoonte om nog even de mail te checken en andere klusjes te doen. Geen pc in de buurt, daar moest ik echt een paar dagen aan wennen... Ook wennen: lage balken en limbo-douchen. Maar al snel vermaak je je alweer met boeken lezen, kolonisten van Catan spelen, open haardje aansteken en even langs bij het enige winkeltje in het dorp: Épicérie La Fée Verte. Een kleine bio-winkel met verse melk(!), boter en yoghurt van de boer en een evenzo kleine wijnkelder vol rariteiten en bio-wijnen. Leuk om rond te snuffelen en natuurlijk hebben we iets meegenomen...

Een rosé Champagne 'Divins Plaisirs' van 100% pinot noir. Een serieuze rosé, die toch lekker doordrinkt door de fijne mousse en zachte, toch krachtige smaak en een beetje aardbeien- en tabak-aroma. Door de naam die zoiets als 'hemels genot' betekent, is deze Champagne ideaal voor een romantisch dinerpakket waar ik mee bezig ben. Binnenkort dus in De Smaakboutique te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten