De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 9 november 2009

Rosalia de Castro

Soms gaat je hart sneller slaan bij het proeven van een wijn en dit weekend heb ik het weer ervaren: even je adem inhouden en de gulle gever van het stralende glas verrast en dankbaar aankijken. De Albariño van Rosalia de Castro heeft aroma's die mij blij maken omdat er associaties komen met het strand, de zee, citrusfruit en bloemen, maar dan verpakt in een heel elegante verfijnde geur. En de smaak komt geheel overeen, is heel verfrissend en mooi in balans.

Later lees ik dat deze Albariño uit Rias Baixas al diverse prijzen heeft gewonnen en vernoemd is naar de beroemde poetische schrijfster Rosalía de Castro. Deze schrijfster, geboren in Santiago de Compostella in 1837, heeft op geheel eigen onnavolgbare wijze haar leven geleefd en de makers van deze wijn geïnspireerd tot het maken van een geheel eigen stijl wijn. Ik heb een aantal flessen ingekocht voor een proeverij aanstaand weekend, maar ik kan het niet laten dezelfde avond al een fles voor mezelf open te trekken en nog even te genieten voordat ik aan het eten begin.

[red. 12jan2010: inmiddels is de Rosalía de Castro opgenomen in het assortiment, dat kan tegenwoordig ;-)]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten