De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zaterdag 19 december 2009

Komkommermeloensoep

Bladerend door mijn nieuwste aanwinst, vind ik een recept voor komkommermeloensoep, dat ik graag met je wil delen. Het recept is van Pepijn Schmeink / Restaurant Eendracht in Rotterdam.

Recept voor 4 personen:
Kook 100ml witte wijn met 1 gedroogd spaans pepertje en 1 stengel citroengras zachtjes in tot de helft, zeef en bewaar de wijn. Pureer het vruchtvlees (eerst in stukjes snijden..) van 1 rijpe galiameloen en 2 komkommers met de ingekookte wijn tot het mengsel vloeibaar en heel fijn is, breng met zout en peper op smaak. Meng 300 gr gerookte Hollandse garnalen met 150ml crème fraîche en breng op smaak met zout en peper. Schenk de soep in een diep bord en schep een volle lepel garnalencrème in het midden. Garneer met mespuntje (versgeraspte) nootmuskaat en een paar druppels (groene) olijfolie.
De wijntip die erbij vermeld staat is een Duitse Riesling spätlese of een Chenin uit de Loire met een heel licht zoetje.
Als ik een rijpe galiameloen kan vinden in dit jaargetijde, ga ik het misschien zelf wel met kerst uitproberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten