De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 21 december 2009

Gegrilde entrecote

Het liefst had ik hier een afbeelding neergezet van mijn sappige, malse perfect gegrilde entrecote, maar als de hete grilpan op het vuur staat te sissen met de entrecote erin, heb ik plots geen aandacht meer voor foto's maken en ik kon geen passende op het net vinden. Daarom een foto van het kookboek waar de instructies uit komen. Dit boek heb ik aangeschaft toen ik het zat was om steeds als ik een klassieker wilde maken, ik geen goed recept in mijn moderne kookboeken kon vinden. Nu ik het Handboek voor de thuiskok heb, overkomt me dat nog zelden.

Zo heb ik dus vandaag even gespiekt (want ik mag dan gastronoom-sommelier zijn, maar ik ben géén chefkok dus moet er gespiekt worden...) hoe ik de entrecotes uit de Bieslandpolder het beste kon klaarmaken.

Lekker simpel: Grilpan heet, alleen een beetje olie op het vlees smeren (niet in de pan), 1 minuutje voor een verticaal streepje en 1-2 minuten voor het horizontaal streepje en hetzelfde herhalen na omkeren. Dan peper en zout erop en laten rusten en warmhouden onder aluminiumfolie. Lekker met gebakken aardappels en sla. We dronken er een Sciara Pinot Nero uit Sicilië bij, van de zwarte vulkaangronden van de Etna: Heerlijk! De entrecote haal ik een half uur vóór het grillen uit de koelkast om te laten acclimatiseren, dat bevordert ook de malsheid.Geen opmerkingen:

Een reactie posten