De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 4 januari 2010

Goede voornemens en beste wensen

Met oud&nieuw hebben we genoten van één van de laatste flessen Jansz Vintage 2002 in dit land. Elke slok was weer genieten. Ik houd ervan als een wijn nog iets te raden overlaat, zodat je elke keer weer blijft ruiken en proeven om te ontdekken.

Eén van mijn goede voornemens voor 2010 is dan ook: meer momenten vinden om een fles Champagne of gelijkwaardig mousserend open te trekken. Want wat kan de zintuigen nu méér prikkelen dan de fijne pareling van zo'n wijn? Trouwens: opentrekken is niet het woord... Mousserende wijn bevrijdt zichzelf met een beetje hulp van buitenaf.
Andere goede voornemens: Mijn thuiswerkplek opruimen en gezelliger maken. Er heeft zich de afgelopen maanden aardig wat verzameld om mij heen en het wordt er niet overzichtelijker op. Gelukkig komen deze maand de Eurocave wijnrekken binnen, zodat ik alles een plek kan geven. Verder wil ik méér bloggen en zoveel mogelijk mensen zien genieten en doen genieten van mooie wijn. Wat zijn jouw voornemens?
Ik heb, voor de eerste keer in 20 jaar, geen collega's die ik gelukkig nieuwjaar kan wensen op zo'n 1e werkdag in het nieuwe jaar. Aan één kant wel een gemiste kans op het gebied van aandacht geven en krijgen, maar aan de andere kant werd ik er vanmorgen ook aan herinnerd dat ik me niet op glad ijs hoef te begeven of met pech langs de weg hoef te staan om op mijn werk te komen. Dus wens ik iedereen vanuit mijn warme, nog ietwat rommelige, thuiswerkplek een jaar met veel gelukkige, gezellige en smakelijke momenten in optimale gezondheid!

3 opmerkingen:

 1. Goede voornemens!
  Ga zelf ook vaker mousserende wijn drinken, het kan bij mij wel eens een jaar duren voordat een fles opgaat.
  Tipje voor je recepten weblogs:
  http://sabinakookt.wordpress.com of www.sabinakookt.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede tip, die Sabina. Ze staat erbij.
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet precies wat je bedoelt met die eigen werkplek en het feit dat je geen collega's hebt om gelukkig nieuwjaar te wensen. Ik kwam je blog tegen op EtenBloggers dus dacht ik kom even een kijkje nemen. Ik kom weer terug! Ik kan nog wel wat over wijn leren.... :)

  BeantwoordenVerwijderen