De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 25 januari 2010

Kip in mosterdsaus

Gesauteerde plakjes kipfilet in romige mosterdsaus met een beetje Sherry. Echt heel erg lekker met pasta. Wel met aandacht klaarmaken, maar het kan met een kwartier klaar zijn. Wij dronken er een lichte, ronde witte wijn bij, de Tamellini Soave DOC 2007. Eigenlijk omdat ik dacht dat deze wijn nodig op moest, gezien het jaartal. Natuurlijk wel een stuk rijper dan de laatste keer dat wij 'm dronken, maar nog levendig en prima op dronk.

Recept 2 personen:
Snijd een dubbele kipfilet (liefst van een goede poelier zoals op de zaterdagse markt in Delft) in dunne plakjes. Verhit 40 gr boter in de koekepan en bak hierin de kip snel om en om bruin in ca. 2 minuten. Neem het vlees uit de pan, strooi er wat zout en peper over en houdt het warm. Laat de bakboter uit de pan lopen. Voeg dan 3 eetlepels water en 1 eetlepel Sherry (medium dry) toe en los al roerend de aanbaksels op. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen. Voeg 150-200cc creme fraiche (licht verwarmd) toe en roer 2 theelepels fijne mosterd erdoor zodra de saus is gebonden. Breng eventueel nog op smaak met zout/peper. Voeg de kip aan de saus toe en dien direct op met pasta of aardappelpuree.

1 opmerking:

  1. Dat klinkt als een zalige mosterdsaus! Ik zou willen dat we een goede poelier hadden in Almere maar dat is helaas in ieder geval door mij nog niet gevonden!

    BeantwoordenVerwijderen