De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


woensdag 13 januari 2010

Wine Professional 2010

Afgelopen maandag ben ik naar de Wine Professional 2010 in Amsterdam RAI geweest. Gelukkig wist ik vooraf dat er strengere eisen waren voor de toegang tot deze beurs, dus hoefde ik niet, zoals veel mensen deden, te mopperen over het gedoe. Netjes vooraf geregistreerd en toegang betaald. Gratis is leuker, maar ik vind het het geld wel waard. Jammer dat ook de workshops en masterclasses veel minder toegankelijk waren dan vorige jaren omdat de meeste besloten bijeenkomsten waren. Waar ik wel heb mogen aanschuiven is de proeverij "verrassende wijnen van kleinschalige wijnproducenten" in het Forum Gastronomicum theater. En ik heb een half uur geluisterd naar een proeverij 'Terroirwijnen van domaine Marcel Deiss'. Luisteren naar een proeverij is een beetje de kat op het spek binden, maar ik heb netjes alleen maar toegehoord omdat het toch interessant was.
Verder ben ik langs geweest bij een aantal leveranciers om (weer) even kennis te maken en te proeven wat zij nog meer in huis hebben. Al met al heel inspirerend. Ik hoop later nog even tijd te hebben om de geproefde wijnen te beschrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten