Eindelijk is het zover! De meeste mensen zijn al een maand geleden gestopt hun goede voornemens uit te voeren. Ik ga nú beginnen, want de bestelde wijnrekken zijn binnen en ik kan dus mijn werkruimte gaan transformeren in iets wat meer op de foto hierboven lijkt. In plaats van een kantoortje vol dozen om mij heen gestapeld, kan ik straks zonder hink-stap-sprong bij mijn bureau komen en goed zien wat ik op voorraad heb! Ik ga nu handenwrijvend de dozen uitpakken en de rekken in elkaar zetten. Met een beetje geluk zit ik er dan morgen netjes bij.
Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus. Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een
Reacties
Een reactie posten