De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.

vrijdag 12 februari 2010

Zuurkool en riesling

Klassieke combinaties, zoals een zuurkoolschotel met een droge Riesling, zijn vaak niet voor niets klassiek. Zuurkool is best lastig te combineren met wijn vanwege de hoge zuren. De wijn die je ernaast zet moet daarom goed droog zijn en daarnaast genoeg smaak en kracht overhouden om zichzelf nog goed te presenteren.

Gisteravond hebben we onze favoriete zuurkoolschotel gegeten met daarbij onze favoriete riesling: Wagner Stempel Riesling vom Porphyr (2006). Alleen al de mooie, spannende geuren die deze wijn geeft, wordt ik al blij van en dan een slok is helemaal genieten. Samen met de zuurkoolschotel 'Eugénie' die wij vorig jaar in de Allerhande vonden: een feest voor de zintuigen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen