Klassieke combinaties, zoals een zuurkoolschotel met een droge Riesling, zijn vaak niet voor niets klassiek. Zuurkool is best lastig te combineren met wijn vanwege de hoge zuren. De wijn die je ernaast zet moet daarom goed droog zijn en daarnaast genoeg smaak en kracht overhouden om zichzelf nog goed te presenteren.
Gisteravond hebben we onze favoriete zuurkoolschotel gegeten met daarbij onze favoriete riesling: Wagner Stempel Riesling vom Porphyr (2006). Alleen al de mooie, spannende geuren die deze wijn geeft, wordt ik al blij van en dan een slok is helemaal genieten. Samen met de zuurkoolschotel 'Eugénie' die wij vorig jaar in de Allerhande vonden: een feest voor de zintuigen!
Gisteravond hebben we onze favoriete zuurkoolschotel gegeten met daarbij onze favoriete riesling: Wagner Stempel Riesling vom Porphyr (2006). Alleen al de mooie, spannende geuren die deze wijn geeft, wordt ik al blij van en dan een slok is helemaal genieten. Samen met de zuurkoolschotel 'Eugénie' die wij vorig jaar in de Allerhande vonden: een feest voor de zintuigen!
Reacties
Een reactie posten