Van de week weer eens voor mezelf bewezen hoe belangrijk het is om verse kwaliteitsproducten te gebruiken als je lekker wilt eten. De laatste keer dat wij varkenshaas met champignonroomsaus aten was het echt niet te versmaden zo lekker. Toen gebruikten we een varkenshaas van de scharrelslager en dagverse champignons van onze groenteboer. Afgelopen week was het hoog tijd de champignons op te maken en hebben we bij de supermarkt snel wat varkenshaasjes gekocht om diezelfde avond het gerecht nog eens te maken. Er zat minder smaak aan de varkenshaasjes, de saus was wateriger en smaakte naar de oude champignons. Zo mislukt er ook weleens wat...
Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus. Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een
Reacties
Een reactie posten