Ik werk eigenlijk altijd met een vaste pc in mijn kantoor aan huis, maar soms is het handig om in de huiskamer met de laptop te werken òf om tijdens vakanties af en toe de 'business' in de gaten te houden. Helaas heb ik wat dat betreft een jaar moeten aanmodderen met mijn 3 jaar oude laptop want deze is 3 keer voor reparatie weggestuurd en in dezelfde abominabele staat teruggekeerd. Gelukkig heb ik die frustratie in alle beleefdheid ook naar de leverancier uitgesproken en: Hoera! gisteren ontving een splinternieuwe laptop met windows 7 en hij doet alles wat ik wil. Victorie! Na alle 'koude douches' die ik ze vorig jaar toewenstte, nu een warme...
Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus. Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een
Gefeliciteerd, daar moet op gedronken worden!
BeantwoordenVerwijderen