De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zaterdag 22 mei 2010

Van der Dussen

Om mijn schoonouders te bedanken dat zij hebben geholpen met het leggen van de laminaatvloer in onze huiskamer, zijn we met zijn vieren bij Van der Dussen gaan eten. Daar komen we graag omdat het eten er goed is, de bediening vriendelijk èn bekwaam en omdat ze een goede (en betaalbare) wijnkaart hebben. Daarbij is het interieur van oude balken, muurschilderingen en houten tafels/stoelen zo lekker informeel. Er is ook een nieuwerwetse open keuken, waar je de boerenbroden continue uit de oven ziet komen.
Dat is het eerste wat op tafel komt: een houten snijplank met een boerenbrood en kruidenboter.
Mijn schoonvader en ik hebben allebei gekozen voor het dagmenu omdat alles dat werd opgenoemd uit het menu al zó lekker klonk, dat we de moeite niet meer hebben genomen een keuze van de kaart te maken.
Dit hebben wij gegeten en gedronken:
Carpaccio van kabeljauw met saffraandressing en avocadopuree. Het zag er mooi uit en smaakte ook goed. De huiswijn van Laurent Miquel, een mooie blend van Chardonnay en Viognier, smaakte er lekker bij.
2e gerecht was een heerlijk stukje ziltzoete kreeft op witte asperges. Daar hebben we de witte huiswijn ook nog goed bij door kunnen drinken.
Het hoofdgerecht was een heerlijke rosé gebakken ossehaas met jus van champignons en morilles. Omdat mijn schoonmoeder en manlief ook een vleesgerecht hadden besteld heb ik bij het hoofdgerecht de Yalumba Bush Vine Grenache 2007 uitgekozen en ik heb ervan genoten. Heel mooi transparant robijnrood, mooi rijp fruit, krachtig op een zachte manier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten