De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.

zondag 2 mei 2010

Varkenshaas, champignonroomsaus en asperges


Met succes klaargemaakt uit Delicious. mei 2010: varkenshaas met champignonroomsaus en verse witte asperges. Zéker voor herhaling vatbaar!

Het recept 4 personen:

Eet je er asperges bij, breng dan water aan de kook met een schepje suiker en gaar een kilo asperges in ca. 20 minuten.

Dep dan 2 varkenshaasjes à 350 gr droog en bestrooi met peper en zout (persoonlijk gebruik ik de zeezoutmix van fairtrade). Laat 1 el olie en 1 el boter goed heet worden in een koekenpan en bak als het schuim wegtrekt het vlees in 2 minuten rondom bruin. Haal het vlees uit de pan (even in alufolie verpakken) en voeg 250 gr kleine champignons in kwarten toe. Bak ze in het braadvocht in 3 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met wat zout. Voeg 200 ml slagroom, 200 ml vleesfond en 1 tl tijmblaadjes toe aan de champignons en verhit de saus op hoog vuur tot deze tot de helft is ingekookt. Leg de varkenshaasjes terug in de pan, draai het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat het vlees in 10 minuten rosé garen in de saus. Haal de varkenshaasjes uit de saus, snijd ze in plakken en serveer met de saus.

We dronken er een gekoelde Blue Nun Qualitätswein bij, die we afgelopen kerst cadeau kregen: een lichte zoete witte wijn in een blauwe fles, gemaakt van Silvaner en Müller Thurgau druiven uit Rheinhessen. Slechts 8,5% alcohol, met frisse zuren, flink zoetje (goed bij roomsaus) en een klein bittertje (goed bij de asperges). Prima combi.

[red.] 2016: heerlijk bij een recept als deze is de Gustavshof Grauburgunder classic (wit) of Gustavshof Jomax Spätburgunder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten