De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 14 juni 2010

Domaine du Taillis

Een domein in het gehucht Taillis bij Rouy is ons vakantie-adres geweest tijdens ons verblijf in Nièvre (gelegen in de Vallei van de Loire, behorend bij Bourgondië) vorige week. Géén wijndomein, maar dat is het enige nadeel. De schapenstal van Domaine du Taillis is verbouwd tot gîte voor 4 personen, degelijk en modern ingericht zonder de charme van dit plattelandshuisje te verliezen. We mochten vrij rondlopen in de mooie grote tuin met lavendel en rozenstruiken, tijm en véél aardbeienplantjes waar wij elke dag een emmertje van hebben geplukt en opgegeten met wat verse room. Toppunt van lekker: pannenkoeken met verse zoete aardbeien en crème fraîche...
Het schijnt zo te zijn dat elke ochtend bij zonsopgang hertjes over het domein lopen, maar ja, dan slapen wij ... Om ons heen geluiden van krekels, zwaluwen, duiven, koekoeks en af en toe een tractor natuurlijk.

Zoontjelief heeft zijn ogen uitgekeken bij alle rondkruipende slakjes, het geadopteerde bejaarde paardje, zijn mond volgestopt met versgeplukte aardbeien en gewezen naar elk vogeltje terwijl hij 'Oekoe!' riep. En we hebben uitstapjes gemaakt naar Nevers (vergane glorie), Pouilly sur Loire, Sancerre, wijnproducent Serge Dagueneau en kaasboerderij Val d'Osseux. Eigenlijk was de week te kort. Wij houden wat dat betreft eigenlijk nog te weinig rekening met het feit dat ons jongetje 's middags toch ècht een paar uur slaapt. Een leer voor de volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten