De tweede week van onze vakantie in Frankrijk hebben wij doorgebracht in Freydefont, aan de rand van het nationale 'parc des volcans'. Voordeel van het wisselvallige weer dat we hier gehad hebben is dat het niet te warm is geweest om de Puy de Dome op te wandelen en andere wandelingen te maken. Culinair gezien is het een ontdekkingsreis geweest op het gebied van St. Nectaire kaas en wijnen uit de Côte d'Auvergne waar ik het bestaan niet vanaf wist...
Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus. Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een
Reacties
Een reactie posten