De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zondag 11 juli 2010

Bezoek Comtesse Lafond

Na ons bezoek aan Mercier zijn we naar de overkant van de Avenue de Champagne gegaan om een compleet tegengestelde ervaring te hebben. Hier krijgen we persoonlijke aandacht, een proeverij onder de parasol op het enorme landgoed van het - ik kan niet anders zeggen - schàttige kasteeltje. Een paar jaar geleden hebben wij hier een rondleiding door het kasteel en de onderliggende kelders gehad. Erg bijzonder, maar we hadden na Mercier even geen behoefte aan nog een rondleiding. Zoonlief kon even naar hartelust rondrennen terwijl mama nog even nipt van de ene mooie Champagne na de andere. Proefbeetjes kennen ze in de Champagne geloof ik niet, maar gelukkig hoefde ik niet te rijden.
Ik heb opnieuw de Champagne Comtesse Lafond Brut geproefd die een mooie honingaroma heeft in geur en smaak, heerlijke parelling en de nieuwe Blanc de blancs die een lichter honingtoontje heeft en frisser in smaak, ook hier een zachte kleine mousse. Houd ik van... De millésimé 1998 is nog steeds mooi van smaak, maar lijkt de extra magie van een aantal jaar geleden te verliezen. Neemt niet weg dat het nog steeds een mooie Champagne is. En dat na 12 jaar.. Echt uitgebreid zijn de proefnotities niet, want het was natuurlijk wel vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten