De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 26 juli 2010

Boucle d´Avize


Tijdens ons verblijf in de Champagne hebben we de Boucle d´Avize gedaan. Een rondwandeling van Cramant naar Avize en vice versa, door bossen en wijngaarden.
In Avize liepen we langs de Champagnemaker Gauthier Dhondt die Champagne maakt onder de naam ´Veuve J. Lanaud´. Eerder dit jaar kwam ik deze zelfde Champagne tegen op de Salon Mer et Vignes in Brussel en kon het daarom niet laten om even binnen te lopen. Niet zonder succes, want we worden vriendelijk ontvangen, kregen een rondleiding door hun Cave die 12 meter onder de grond ligt en een constante temperatuur heeft van 10 graden. Dat is ongeveer de temperatuur die we de week ervoor in de Auvergne bovengronds hadden... In de cave véél ruimte, ook een stukje cave met tralies en een kleine Dom Perignon, waar de Marie Josephine van 1998 ligt.

We hebben de 3 mooiste (naar onze smaak) meegenomen, een Brut, een Blanc de blancs Cuvee Petrosses en Marie Josephine 2002. Ik weet nog wel dat ik op de terugweg heel anders naar de straten van Avize keek. Na zo'n rondleiding besef je pas dat er onder het dorp nòg een dorp ligt dat bewoond wordt door heel veel flessen.

De Brut hebben we vorig weekend samen met vrienden soldaat gemaakt. Beetje decadent, maar wel lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten