De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zaterdag 3 juli 2010

Kaasboerderij GAEC l'Oiseaux

Kijk deze dan! Als dit geen scharrelvarkens zijn... Dezelfde dag dat we naar Boudes zijn geweest, hebben we (na het middagslaapje van zoonlief) GAEC l'Oiseaux bezocht. Een boerderij op 1000 meter hoogte in de Monts Dores, waar de varkens, schapen, lammetjes, koeien en kalfjes de ruimte hebben en waar ze zelf hun kaas, yoghurt en vlees produceren. Heel Yin Yang en toch een tikkeltje confronterend om het lieflijke tafereeltje buiten te zien, maar ook het abattoir... Reden te meer om nog wat vaker scharrelvlees te kopen.

We zijn vriendelijk ontvangen door de eigenaar/boer waar we heerlijke St. Nectaire kaas, yoghurt en terrine van lam bij hebben gekocht. De St. Nectaire is een halfharde rauwmelkse koekaas die 4-8 weken rijpt in een grot van vulkanisch gesteente. De geur is dan ook héél aards en de smaak rijp en vol. De yoghurt met wilde myrtilles was bijna drinkyoghurt, maar oh zo lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten