In Holland eten we bij koud weer weleens bruine bonen met rookworst. Woensdag 16 juni was wel de donkerste, natste en koudste dag van onze vakantie. En hoe moeilijk het thuis ook is om elke dag te verzinnen wat te eten, op vakantie is het nog lastiger omdat het keukenkastje van thuis met alle kruiden en toestanden afwezig is. Linzen is in ieder geval iets wat we veel gezien hebben in Frankrijk en linzen met worst, spek en spiegelei schijnt typisch Auvergnat te zijn. Ici le résultat.... Een echte boerenmaaltijd in de categorie 'niet meer doen'. We dronken er een rode wijn bij uit Chateaugay 'Terre&Fusion' geheten. Een Côte d'Auvergne van 5,20 in de supermarkt.
Mijn ideale kerstdiner is met rollade als hoofdgerecht. Omdat het zo lekker is natuurlijk, maar ook gevoed door sentiment omdat mijn moeder het ook graag op zon- en feestdagen op tafel zette. En in kerstkoken deel 1 van de Delicious. staat dit keer heel veel rollade en daar krijg ik enorm trek van. Welke wijn je het beste bij rollade schenkt hangt erg af van de soort rollade (meestal varken), de vulling en/of de saus. Bij de gegeven recepten stel ik me dit voor: De varkensrollade met rode kool en kruidige wijn: Ik sluit me graag aan bij de wijntip die gegeven wordt en dan in de vorm van de Chateau d'Anglès rouge 2009 uit de Languedoc, vol en kruidig all the way! Appel-kaneelrollade pag 61: Onze vroegere slager had varkensrollade gevuld met appeltjes en kruiden, zó lekker. Niet meer gegeten sinds hij jaren geleden is gestopt, daarom zeker genomineerd om op ons bord te eindigen deze kerst. Rode wijn en appelzuur en -zoet lijken geen goede combinatie, dus zou ik gaan voor een
Reacties
Een reactie posten