De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


dinsdag 28 september 2010

De 'Ontdek Culinair Delft' ervaring

Ontdek Culinair Delft is echt een leuke manier om een stad te ontdekken, ook al is het al 38 jaar je eigen stad... Op één avond in 4 verschillende restaurants 1 gang eten met bijpassend drankje en tijdens het wandelen van het ene naar het andere restaurant de stad zien, dat is het concept. Ons programma: Starten bij Spaans restaurant Don Comer, dan naar Bistro de Pijpenla, hoofdgerecht bij 'mijn tent is top' Moodz en nagerecht bij Proeverij De Waag.

Bij Don Comer worden we ontvangen met een cava rosé en verschillende tapas: stukje meloen met serranoham, tonijnsalade met een stukje verse tonijn erop, een heerlijk zoetig uiensoepje, een tortilla van groente, calamares en pittig gekruide gegrilde garnalen.

Het voelde stout, maar zonder af te rekenen (want dat hebben we vooraf al gedaan..) lopen we de zaak uit om naar de Pijpenla te wandelen, waar we hartelijk worden ontvangen met een flinke kom mollige pompoensoep met room en truffel. De mannen nemen er bier bij, wij vrouwen kiezen de bijpassende wijn. Omdat de wijn niet aan tafel is ingeschonken kan ik alleen zeggen dat het een witte wijn is met rijpe geuren en vermoedelijk houtopvoeding. De wijn laat zich niet geheel wegcijferen door de hartige rijke soep, dus prima gekozen.

Dan wordt de verrassing van de avond aangekondigd: we worden uitgenodigd om per fluisterboot door de Delftse grachten naar Moodz te varen. Nu heb ik mij goed voorbereid, dus een echte verrassing was het niet, maar toch leuk. Tot het boottochtje halverwege in het water valt, of nee: al het water uit de hemel valt in ons bootje! Gelukkig waren er genoeg paraplu's aan boord om onder te schuilen, maar die moesten we wel voor elk Delfts bruggetje even dichtklappen... Flink opgefrist zijn we dus bij Moodz aangekomen waar adrem werd gereageerd: 'Niet dat jullie het nodig hebben, maar willen jullie water op tafel?' Dan is het alweer gezellig. Bij Moodz krijgen we het hoofdgerecht dat bestaat uit een mooie kwaliteit gegrilde kalfsoester, mals en sappig en goed klaargemaakte kalfszwezerik. Bij het vlees wordt een mooie jus van vintage port aangekondigd, waar ik graag meer druppels van had geproefd. De bijpassende wijn is (weer?) een houtgerijpte Chardonnay van het huis Robert Mondavi waar wij dan weer leuke IJslandse herinneringen aan hebben.

Laatste stop bij Proeverij De Waag waar beneden een groot feest aan de gang is, maar wij gaan naar boven waar we mogen kiezen tussen een kaasplankje of een dessert met chocolade en profiterolle... Na zoveel hartig eten gaat het zoete er wel in, zéker als het chocola is, goede kop koffie erbij en uitzicht op de lage lange brug waar we bukkend onderdoor gevaren zijn.

Leuk om zo een avond met goede vrienden door te brengen. Wat mij vooral is opgevallen is de gastvrijheid en persoonlijke aandacht bij elk van de restaurants waar wij binnenliepen. Waar ik nog eens terug wil komen? Persoonlijk wil ik weleens een grote kom van die zoete uiensoep bij Don Comer gaan leegeten en dan een tafeltje vol tapas erna lijkt me geen straf. Maar als we grote honger hebben, gaan we naar de Pijpenla en laten ons dan na afloop van een Bourgondische dis tussen de tafels vandaan pellen.

1 opmerking: