De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 13 september 2010

Dranken&Pakket Expo 2010

Vandaag de Dranken & Pakket Expo in Houten bezocht en geïnspireerd teruggekeerd. Zo heb ik Arnaud Fabre van Château d'Anglès ontmoet, waar ik deze zomer de rosé La Clape Classique 2009 van in het assortiment heb opgenomen. Nu heb ik de hele range kunnen proeven en wat niet vaak gebeurt is dat ik zowel wit, rosé als rood erg mooi vind. Dus die ga ik graag toevoegen in de winkel.

Ook erg onder de indruk geraakt van de likeuren van Zuidam, die zowel van buiten (de fles) als van binnen (de likeur zelf) erg mooi zijn. Ik heb de kaneellikeur en de chocoladelikeur geproefd en ze zijn beiden erg typerend, vol en fluweelzacht van smaak. Heláás, bedacht ik in de trein, mag ik geen gedistilleerd verkopen.... !

Ook geproefd: Wijn uit Georgië! Goede kwaliteit! Onthouden..


Verder ben ik op zoek gegaan naar een Albariño om die van Rosalía de Castro te vervangen (2008 is nu over zijn hoogtepunt heen en de nieuwe jaargang is er nog niet). En dat is gelukt! De Albariño van Sucessores de Benito Santos zit in dezelfde prijscategorie, komt ook uit Rias Baixas, is zelfs biologisch en smaakt en geurt zo heerlijk Albariño.... De wijn heet Igrexario de Saiar en is een florale, sappige wijn met frisse zuren en mineraliteit. MMMmm

De Madeira van Vinhos Barbeito heb ik tot het laatst bewaard om te proeven, want met 19% alcohol kun je uitspugen wat je wilt maar komt via de neus hard genoeg binnen... Maar die ervaring ga ik apart beschrijven omdat die wat meer aandacht behoeft en verdient.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten