De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


woensdag 1 september 2010

Le Chant des Fleurs vs Misty Cove

Het nieuwe oogstjaar is binnen van de Franse 'Le Chant des Fleurs' Sauvignon Blanc en dat moet natuurlijk eerst geproefd worden. De Sauvignon blanc uit 2008 vond ik heerlijk fris en zacht in zuren. 2009 is weer lekker, nog fleuriger en fruitiger, naar mijn idee met iets meer fruitzuren, maar nog steeds zacht genoeg om lekker door te drinken. En met 12% alcohol relatief licht.


Omdat ze allebei van dezelfde druif, in hetzelfde oogstjaar zijn gemaakt en in dezelfde prijsklasse zitten, heb ik direct een fles 'Misty Cove' Sauvignon Blanc 2009 uit Nieuw Zeeland ernaast geproefd. Deze is wel een half jaar ouder omdat in Nieuw Zeeland de zomer in februari ophoudt en er dus dan al geoogst wordt. Net als Le Chant des Fleurs de typische Sauvignon fruitgeuren in de richting van passiefruit, groene appels en citrus die ook in de smaak terugkomen, maar wel iets minder uitgesproken. Er komt iets meer mineraliteit in de vorm van een heel klein bittertje naar voren in de afdronk en is net wat steviger in smaak door een hoger percentage alchohol dat toch zeker niet overheerst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten