De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zondag 3 oktober 2010

Assortimentsproeverij 26-9

Na mijn start als ondernemer in wijn eind 2009 heb ik nog niet eerder een assortimentsproeverij gehouden. Afgelopen zondag 26 september was de eerste keer, eigenlijk omdat ik nu pas het idee heb dat mijn assortiment volwassen genoeg is. De opkomst was goed en de reacties erg enthousiast. Van mijn kant was het erg interessant om de smaak van de mensen te leren kennen en de gewenste twinkeling in de ogen te zien bij een ontdekking.

Onderstaand de wijnen die op de proeftafel stonden:
 1. Voirin Jumel Blanc de Blancs Grand Cru dus 100% Chardonnay Champagne
 2. Henry Brochard 'Le Chant des Fleurs' Een lichte, frisse, stuivende Sauvignon Blanc uit de Loire (Jardin de la France)
 3. A&M Quenard Chignin-Bergeron 'Les Terrasses' uit de Haute Savoie. Een rijke, volle witte wijn van 100% Bergeron (=Roussanne). Uitgesproken van smaak, dus mensen die het niets vonden en mensen die het geweldig vonden.
 4. Domaine Ramonet, Chassagne-Montrachet 2007. Nog maar 2 flessen van over en dan is deze mooie rode, rijpe Bourgogne (ook bij de importeur) op.
 5. Abbadia Ardenga, Rosso di Montalcino 2007. Volle, krachtige rode wijn van 100% Brunello (=Sangiovese).
 6. Chateau d'Anglès, La Clape Classique Blanc 2008. Frisdroge, minerale witte wijn van terroir La Clape, Languedoc
 7. Chateau d'Anglès, La Clape Classique Rosé 2009. Op één na best verkochte wijn door héle mooie prijs-kwaliteit verhouding. Frisdroge, minerale rosé van terroir La Clape, Languedoc
 8. Chateau d'Anglès, La Clape Classique Rouge 2007, fruitige, minerale rode wijn van terroir La Clape, Languedoc
 9. Niepoort Redoma Branco 2008. Mooie Portugese witte wijn met houtrijping, prachtig op dronk en in balans.
 10. Niepoort Redoma Rosé 2008. Mooie Portugese Rosé met houtrijping (!), heel vol van smaak om een biefstuk bij te eten en je vingers bij af te likken.
 11. Niepoort 'Gestolen Fiets' tinto 2007. Deze wijn heeft, alleen al door zijn naam, aantrekkingskracht, het etiket is een stripverhaaltje dat tot de verbeelding spreekt, de wijn is erg goed van smaak en kwaliteit en de prijs ligt onder de 10 euro. Geen wonder eigenlijk dat dit mijn best verkochte wijn is.
 12. Niepoort Vertente tinto 2007. Voller en krachtiger van smaak dan de Gestolen Fiets en daarom meer geschikt voor een rijke maaltijd.
 13. Leo Hillinger Small Hill Sweet 2007. Een Trockenbeerenauslese uit Oostenrijk. Erg geliefd en bij ons nu uitverkocht.
 14. Barbeito Madeira BOAL Reserva 5 years old. Een zachte medium sweet Madeira. Pas ontdekt, bijzondere kwaliteit en erg geliefd.
 15. Barbeito Madeira Colheita 1995 Single Cask. Ook een medium sweet Madeira, maar meer uitgesproken en intens dan de BOAL.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten