Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit november, 2010 tonen

Port Workshop 28 november

Aanstaande zondagmiddag gaan we met een groep van max. 20 mensen het verschil ontdekken tussen Ruby en Tawny Ports door elke keer een Ruby en Tawny van verschillende kwaliteiten naast elkaar te proeven. Alle Portwijnen zijn van Niepoort, waarvan ik in 2009 een inspirerende masterclass heb meegemaakt. Zij maken al 5 generaties mooie kwaliteitport, dus het zal vast in de smaak vallen. De locatie is goed te bereiken vanaf Delft CS of tram 1 halte Prinsenhof. Klein stukje lopen vanaf daar. Meer informatie vind je hier >

Sinterklaas cadeautjes

Ons zoontje van 2 maakt dit jaar voor het eerst kennis met het fenomeen Sinterklaas. Hij vindt het vooral leuk als de Zwarte Pieten of kinderen gaan dansen en zingen, verder zal het hem nog een marsepeinen worst zijn :) Volgend jaar gaat hij het pas echt beleven, daar kan ik me nu al op verheugen. Voor de volwassenen onder ons die lootjes hebben getrokken, komt pakjesavond al rap dichterbij. Mocht je niet veel tijd hebben om op zoek te gaan, wil ik je aanraden om het lekker thuis uit te zoeken en het te laten bezorgen. In de Smaakboutique hebben we een aantal smakelijke wijnen , Port en Champagne , maar ook culinaire boeken en wijnaccessoires uitgestald. Alles wat hier op voorraad is kan binnen 2-3 werkdagen geleverd worden en anders kan het rond 5-7 werkdagen duren. Je wordt hiervan altijd op de hoogte gehouden, zodat je weet waar je aan toe bent. Dus: ♫ oh, kom er eens kijken ♫ ps: de foto heb ik geleend van www.voorne-putten.nl

Wijn bij Delicious. december 2010

Heerlijk om even met een kooktijdschrift te gaan zitten en recepten door te lezen. Ik kan het dan niet laten om te bedenken welke wijn bij welk recept zou passen (beroepsdeformatie). Met de feestdagen voor de deur zijn is het handig en gezellig om wat recepten uit te proberen en eventueel alvast wijn in huis te halen die bijzondere recepten nog beter tot hun recht laten komen. Al bladerend door de Delicious. van december kom ik erachter dat de Chateau d'Anglès blanc en rosé heel breed inzetbaar zijn, dus goed te combineren met veel (o.a. vegetarische) gerechten. Misschien is het een idee om daar een dinerpakket van te maken, denk ik nu... De Chateau d'Anglès blanc 2008 kan bijvoorbeeld goed bij de zalm-kruidenfilopakketjes op bladzijde 97 en bij de 'in witte wijn en kruiden gebraden kip' op blz 39. Op blz 36 staat een mooie vegetarische spinazie-brie-paddestoelentaart , lijkt me er ook lekker bij. De Chateau d'Anglès rosé 2009 zou ik met een gerust hart bi

Port workshop 28 november

Het verschil tussen Ruby en Tawny Port leren en proeven? Dat kan zondagmiddag 28 november . In de sfeervolle omgeving van Het Meisjeshuis gaan we dat ontdekken. 3 keer zetten we een Ruby en Tawny naast elkaar om ze te vergelijken. Wat komt aan bod? Niepoort Vintages, Late bottled vintages, Colheita en meer. Bij de Port worden ook bijpassende hapjes geproefd. Lees meer> Aanmelden kan via De Smaakboutique shop >

Winemakers diner Montes

'Happy people make happy wines' is één van de dingen die de Chileense wijnmaker Montes tijdens het Wine makers diner in restaurant de Prinsenkelder heeft verklaard. Er wordt bijvoorbeeld mooie muziek gedraaid tijdens het werk, zodat de sfeer goed is en alles in het werk wordt gesteld om samen een mooie wijn te maken. Andersom is het ook waar, want een mooie wijn kan mij ook zielsgelukkig maken. Bovendien is het zo dat als goede wijn in een gezellige warme sfeer wordt geproefd, deze altijd nog beter zal smaken. De wijnen die gisteren geschonken werden waren dan ook stuk voor stuk enorm vriendelijk, harmonieus en smaakvol. Het hele restaurantgedeelte van De Prinsenkelder was gevuld met 80 (!)mensen die waren uitgenodigd door hun wijnhandel. Er waren ongeveer 3 wijnhandels met hun relaties aanwezig, waaronder wijnhandel De Helm uit Pijnacker waar ik bij aan tafel zat. Lekker genieten en meningen uitwisselen over de wijn en de combinatie met het eten. Enorm knap hoe al de gaste

Wijnkring 4 november

Thema van de wijnkring 4 november was 'Taarten & Wijn'. Normaal proeven we met de wijnkring een stukje kaas oid bij een wijn, maar dit keer proefden we 4 verschillende taartjes (hartig en zoet) en bij elk taartje 2 wijnen om te beoordelen welke wijn het beste bij het taartje past. Esther van Les Gateaux , die de taarten heeft verzorgd, vertelde zelf vol vuur over de taarten en de winkel en ik heb met liefde de wijnen toegelicht. Als een wijn en een gerecht het beste in elkaar naar boven halen, spreek ik van een huwelijk en deze avond hebben we maar liefst 2 huwelijken gesloten.. Als eerste hebben we een hartige taart met pompoen, courgette, munt en ras el hanout (marokkaans kruidenmengsel) geproefd met Le Chant des Fleurs Sauvignon Blanc 2009 en La Clape Classique blanc 2008 van Chateau d'Anglès . In het vegetarische taartje zijn veel frisse ingrediënten verwerkt en geeft de pompoen een klein zoetje mee die de frisse zuren Sauvignon Blanc wat harder naar voren laat