De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


woensdag 16 maart 2011

Theehuis Dennenoord

We zijn een week in Twente op vakantie geweest en dat is zo goed bevallen dat we graag in een ander seizoen nog eens terugkomen. Ons logeeradres was Theehuis Dennenoord, een kleinschalig vakantieparkje tussen Ootmarsum en Vasse. Lekker veel buitenruimte voor onze peuter om te spelen, een speeltuintje erbij en voor mama een theewinkeltje om verliefd op te worden en het theehuis zelf waar je van extreem lekkere high tea en afternoon tea kunt genieten. Vanuit het huisje zagen we veel koolmezen, pimpelmeesjes, roodborstjes en boomklevers. Zelfs een eekhoorn van heel dichtbij die onze broodkruimels zat op te peuzelen. Er zijn diverse wandelingen door een gevarieerd landschap in de buurt, zonder spoorlijnen, electriciteitsmasten of industrie. Heerlijk! Ook lange afstandwandeling het Twentepad in de buurt, maar wij zijn al blij met ons record sinds lange tijd met zoontjelief: 6 km in 2 uur. Hij heeft de helft zelf gelopen (2 stapjes naar voren en eentje terug) en de andere helft in de wandelwagen.

In Vasse heb ik een hele goede wijnwinkel ontdekt: het Twentsch wijnhuis. De sticker op de deur 'aanbevolen door Lekker' deed dat al vermoeden. Verder is Ootmarsum een heel mooi klein stadje met veel kunstgalerijen. Maar ze werken er parttime van woensdag t/m zondag vanaf half 2! Het dierenpark Nordhorn in Duitsland is maar een kwartier met de auto en ook kleinschalig en knus. Zoontjelief kon er lekker los tussen de diertjes rondlopen. Onze week was te kort om alles te ontdekken, we hebben nog veel wandelingen en wijngaarden links laten liggen dus we gaan zeker terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten