De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


woensdag 23 maart 2011

Wijn bij Jamie's Paasfeest

De Delicious. plofte in de gang tussendemiddag en ik ben op bladzijde 34 al geïnspireerd tot een wijnadvies. Jamie Oliver heeft een mooi lentemenu samengesteld van tuinbonen-ricottatoastjes met basilicum en munt, lamsschenkels met rode wijn en zwarte olijven, lentegroenten met mosterdboter en puree met olijfolie en rozemarijn. Met als dessert omgekeerde sinaasappel-polentacake met crème fraîche en caramel.
Misschien komt het omdat ik de winterkost en truien zo zat ben, maar ik zou het direct wel willen maken en proeven! En ik heb bij elk gerecht al verzonnen welke wijn ik erbij zou drinken:
Bij de lichte, frisse smaken van de tuinbonen-ricottatoastjes past een lichte frisse wijn zoals Le Chant des Fleurs Sauvignon blanc 2009 uit de 'tuinen van Frankrijk', nl. de Loirevallei.
Bij het lamsgerecht met lentegroenten en puree past een rode wijn van Niepoort Vinhos met de, voor mij momenteel, toepasselijke naam 'Gestolen Fiets'. Niet te zwaar en niet te licht, fruitigheid, kruiden en afgeronde tannines.
De omgekeerde sinaasappel-polentacake lijkt me rijk aan smaakdimensies en daarom denk ik aan de wel wat prijzige maar oh zo heerlijke Markus Molitor Riesling beerenauslese 2006 die de geur van mandarijnen en sinaasappel in zich heeft, maar ook frisse zuren en een heerlijk honingzoet.
De recepten staan in de Delicious. van april 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten