De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 23 mei 2011

Snelle Oosterse kip

Thuis noemen we het 'Sweet chili kip', maar oorspronkelijk heet het een 'snelle Oosterse kip' in het kookboek Smaakvol en Gezond waar ik eerder over schreef. De marinade is in 1 minuut gemaakt, die giet je over de kip (wij gebruiken graag scharrel drumsticks) en de oven doet de rest.

Wijnspijsadvies? Eerlijk gezegd drink ik er liever een glas melk bij omdat alcoholhoudende dranken mijn tong extra gevoelig maken voor het pittige van deze kip en melk beschermt.

Recept voor 4 personen:
Verwarm de oven voor op 200° C. Vet een ovenschaal licht in met wat olie. Leg 4 flinke kipkarbonades met het vel naar boven in de schaal. Roer 6 el sweet chilisaus, 1,5 el vissaus, 1 el ketjap manis, 2 tl citroensap en 1/2 tl kurkuma (=koenjit/geelwortel) door elkaar en verdeel het over de kip. Zet de schaal in het midden van de oven gedurende 45 minuten. Keer de kip om de 15 minuten om en bedruip met de marinade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten