De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zondag 3 juli 2011

Chaos aan de Schie

Chaos aan de Schie, met dit jaar lady chef Jannie Munk die tot 10 juli restaurant l'Orage doet herleven bij Lijm & Cultuur aan de Rotterdamse weg 270. Een sfeer van vrijheid blijheid, met buiten tafels en loungebanken van sloophout en overal fatboys (grote zitzakken) in het gras, moedigt ons aan onze peuter mee te nemen. Zoontjelief kan nog niet zo goed stilzitten, dus het komt goed uit dat hij zijn gang mag gaan met de omgeving van onze tafel verkennen en af en toe een duik in de zitzakken te nemen. Er staat zelfs een klimtoestel met glijbaan en schommel, maar die is naar mijn overbezorgde moedergevoel wel wat dichtbij het kanaal, dus daar nemen we af en toe pauze voor en dat kan makkelijk. We hebben een jongen gezien die zijn hengel had meegenomen om te vissen en een echtpaar dat hun bootje aanlegde voor een hapje en een drankje om een tijdje later weer weg te varen. Binnen was vanaf 14.00 uur een muzikale ballonnenact, maar wij hadden het buiten prima naar ons zin.

Culinaire inhoud:
Alles wat je bestelt komt in één keer op tafel, dus we bestelden eerst wat hapjes, voelden aan dat zoontjelief nog wel even wilde blijven en bestelden weer iets bij. Zo hebben we het wonderwel een paar uur volgehouden met de volgende perfect klaargemaakte gerechten:

Antipasto (olijven, brood met olie, mortadella en salami)
Delftsblauwe puntzakken met patat (vers met zeezout) en truffelmayonaise
Lasagne van filodeeg en gerookte zalm
Gegrilde groene asperges met flinterdun gesneden oesterzwam, parmezaan en truffeldressing
Chocoladetaartje met rood fruit
Semifreddo

Laatste kans om dit nog te beleven is van donderdag 7 juli t/m zondag 10 juli!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten