De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


woensdag 2 november 2011

Lekker 2012

Vandaag heb ik de Lekker 2012 gekocht en ik was benieuwd hoe de Delftse restaurants het doen. De enige die erin staat is Le Vieux Jean ! Waarom ben ik eigenlijk verbaasd? Ik weet toch dat er aardig wat goede restaurants gesloten zijn afgelopen tijd, zoals l'Orage en l'Escalier bijvoorbeeld. En daar is niets voor in de plaats gekomen. Maxime staat er niet bij (ja, wel de Haagse maar niet de Delftse), dat vind ik wel raar. Zelf ben ik er nog niet geweest, maar ik heb er goede verhalen over gehoord.

Toch heb ik ook gemerkt dat ik mijn heil buiten Delft ben gaan zoeken als het om lekker eten gaat. Oud Rijswijk, Rotterdam en Den Haag zijn gelukkig nog steeds dik bevolkt met goede restaurants en goed bereikbaar vanuit Delft.

Een nieuwkomer in Rotterdam die me nieuwsgierig maakt is het Wereldmuseum. Deze staat landelijk op nummer 70, schijnt een hele beleving te zijn en is bovendien betaalbaar.

En we mogen trots zijn op de Zwethheul (bijna Delft) die met chefkok Mario Ridder het beste restaurant van de provincie is en landelijk op nummer 2 staat!

2 opmerkingen: