De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


dinsdag 24 januari 2012

Spaanse venkelsalade

Eigenlijk raar dat ik bij de groenteboer altijd ga voor de groente en fruit die ik ken en weinig experimenteel inkoop. Daarom is het leuk om eens in de week een kistje groente en fruit geleverd te krijgen die je normaal niet koopt, maar wel van het seizoen zijn en dus heel smaakvol. Deze week kregen we van Kistje vol Smaak ook venkel aangeleverd en daar weet ik toevallig een recept mee dat ik vorig jaar in het kookboek Smaakvol en gezond tegenkwam. Erg lekker bij de Iberische kip!

Recept voor 4 personen als bijgerecht:
Als er groen aan de venkelknol zit, haal dit er dan af en houd het apart. Schaaf 1 venkelknol in fijne plakjes. Rasp 1 appel en 1 rode ui en doe ze bij de venkel. Was 1 biologische sinaasappel en rasp de schil. Schil de sinaasappel vervolgens dik, zodat al het wit eraf is. Vang het sap op dat vrijkomt. Snijd de sinaasappel in kleine stukjes en doe deze bij de venkel, appel en ui.
Klop voor de dressing 3 el olijfolie, 1,5 el wittewijn-azijn, het opgevangen sinaasappelsap en de -rasp, zout, peper, 1 tl provençaalse kruiden en 1tl gestampte muisjes door elkaar. Snijd 10-15 ontpitte zwarte olijven in plakjes en schep ze samen met de dressing door de venkel. Laat een kwartier staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten