De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zondag 24 juni 2012

Alcoholvrij bier

Herinneringen aan het schoonmaken van een konijnenhok bij elke slok: proeven is niet altijd een lolletje. De smaak van Amstel 0% is die van een prima pilsje, maar de geur en daarmee ook de afdronk is die van een konijnenhok. Jammer! In de gootsteen ermee...

Toch ben ik als zwangere wijnliefhebber nu fan van alcoholvrij bier. Mijn eerste kennismaking was met een blikje Wieckse witbier en Wieckse rosé witbier uit een ´Blije doos´. Het rosé witbier werd ik absoluut niet blij van. Het is dan ook een witbier waar fruitkleur, -geur en -smaak aan is toegevoegd en om het nog erger te maken, mijn nummer 1 vijand: zoetstof. Bwegh! Maar de Wieckse witte 0% is inmiddels één van mijn favoriete drankjes om een avondje EK voetbal een beetje leuk door te komen. Het is niet helder, maar dat is witbier meestal niet. Het schuimt goed en smaakt lekker fris.

Maar mijn grootste 0% bier favoriet tot nu toe is Bavaria lemon 0%. Die is helder, blond schuimend, dorstlessend en extra fris door de citrus smaak.
Zo kom ik mijn zwangerschap wel zonder klachten door ...Geen opmerkingen:

Een reactie posten