De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


vrijdag 31 augustus 2012

Tweestrijd

De uitnodiging voor een proeverij "20 jaar Zeltinger Sonnenuhr', op het wijndomein van Markus Molitor, ligt al een week op tafel mijn voornemen te testen om in oktober pas mijn neus in wijnzaken te steken. Tijdens mijn zwangerschap kon ik zonder nadenken en zonder spijt alle uitnodigingen voor wijnbeurzen en -proeverijen weggooien. Nu onze jongste geboren is en mijn wijnsmaak herboren, is er tweestrijd.

Zeltinger Sonnenuhr is een stuk helling met wijngaarden aan de Mosel waarvan ik het gevoel heb dat er per definitie mooie Riesling vanaf komt en zeker als die gemaakt is door Molitor. De bodem zit vol mineralen, geniet de beste zonuren en dat wordt allemaal geabsorbeerd door de druiven. Ik zie mezelf al genieten van de ene rijke Riesling na de andere, luisterend naar de maker die ongetwijfeld prachtig kan vertellen over de oogstjaren en wijnen die voorbijkomen.

Toch moeten ze het maar even zonder mij doen, want die wijnhelling blijft nog een paar miljoen jaar liggen om de druivenranken te voeden. Maar onze baby groeit snel en kan maar kort profiteren van de liebfraumilch die hem de beste start moet geven en daar heeft hij mij voor nodig. Gelukkig kan ik daar ook enorm van genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten