De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


zaterdag 2 februari 2013

Cognac atlas uit 1947

Manlief is de cognacdrinker in ons gezelschap. Zelf heb ik er niet veel mee. Maar tòch wel gaaf dat ik deze atlas uit 1947 van het Cognacgebied kreeg toebedeeld. Nou ja, atlas.... Het lijkt op een ouderwetse krant, geen tabloid formaat dus en niet ingenaaid of zelfs geniet, gewoon losse bladen. Dat soort materialen waren waarschijnlijk niet voorradig in die tijd. Het mag een wonder heten dat het nog compleet is. Er staan grafieken in die de voorraad-, oogst- en exportcijfers weergeven van voor, tijdens en net ná de tweede wereldoorlog. Die roepen bij  mij vragen op, want de productie gaat tijdens de oorlog gewoon door en daalt abrupt in 1945. Ik dacht even dat de enorme exportpiek een verklaring zou kunnen zijn, maar de voorraad Cognac is juist heel stabiel.Verder staan er mooie grote kaarten in en oude foto's.

Er zijn al een aantal liefhebbers in mijn wijnkennissenkring die er op z'n minst even in willen kijken, net als ik. Eens zien of we gezamenlijk tot een verklaring kunnen komen.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten