De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.

zaterdag 23 februari 2013

Rotterdam reserve

De nuchtere, gereserveerde Rotterdammer is gevallen voor een Bourgondische dame! En dat had ik kunnen weten, want zo is het bij ons thuis ook tot een huwelijk gekomen ... Wat ik bedoel?

Het is zó lekker om allerlei lekkers op tafel te zetten en in te schenken wat open staat om alles met elkaar te proeven, op zoek naar een ideale combinatie. Gisteravond schonk ik o.a. wat Rotterdam Rerserve in, een friszoete honingwijn van alleen Rotterdamse honing. En toen deze bij de Délice de Bourgogne was aanbeland begon het èchte genieten. Een koemelkse kaas die er van buiten uitziet als camembert (ronde witschimmel) en van binnen als verse geitenkaas. De smaak houdt het midden tussen de geitenkaas (minder zuur) en roomboter.

Een slok van het één, een hap van de ander en je proeft het huwelijk tussen de Rotterdammer en de Bourgondische.

Ogen dicht en genieten maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten