De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


donderdag 11 juli 2013

Auberginerolletjes met feta en munt

Gistermiddag rond kooktijd was kleuterlief naar zwemles en lag onze baby te slapen. En ik heb genoten van de rust in de keuken. Geen stuiterend kind op de bank en eentje die op ontdekkingskruiptocht de keuken in wil, dus ook geen ogen in mijn achterhoofd nodig. Na een frisse dag ging de zon toch nog schijnen en heb ik 'Nigella's summer' erbij gepakt. Daarin staat een recept van auberginerolletjes met feta, munt en Spaanse peper dat ik naar eigen behoefte heb aangepast. Waar zij een hele bos munt gebruikt, nam ik een takje (ruim voldoende als niet-Brit). De Spaanse peper heb ik weggelaten i.v.m. de kinderen, maar ook de reactie met wijn (alcohol versterkt de hitte en de smaak van wijn verandert).

Één aubergine overlangs in 8-10 dunne plakken snijden.  Beide kanten insmeren met olie (zonnebloemolie is prima, olijfolie mag ook) en grillen in een hete grilpan. 150 gram feta verkruimelen en mengen met 1 el gesneden verse munt, sap van één limoen (of halve citroen) en zwarte peper. Een flinke theelepel van het fetamengsel op één uiteinde van de aubergineplak leggen, oprollen en met de naad naar beneden op een schaal leggen.

Het overgebleven fetamengsel heb ik verwerkt in een kikkererwtensalade en we hadden nog wat tonijnsalade op stokbrood en meloen met Westlandse duinham (van Gijs: lekker!).

Wat drink je hierbij? Een lichte witte wijn met iets straks zoals een tikje ziltigheid / mineraliteit of licht mousserend. Wij dronken er een Benito Santos Albariño bij, dat was erg lekker. Maar een Docil Vinho Verde of Lagolena Prosecco frizzante zou ook lekker smaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten