De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 26 augustus 2013

Biesbosch honing en mede

Dit weekend ben ik met mijn neus in de honing gevallen. Honing uit de Biesbosch om precies te zijn.

Zaterdag heb ik geholpen de eerste Biesbosch reserve te bottelen bij de Delftse Mederij: een wijn gemaakt van honing uit de Biesbosch. Bij mij spreekt dat wel tot de verbeelding, want wij wandelen en varen graag in de Biesbosch. Tijdens het bottelen heb ik me verwonderd over hoe elke mede weer anders van kleur, geur en smaak is. Deze mede is heel licht van kleur en fris en zacht van smaak.

Zondag hebben we gewandeld met de kinderen op landgoed Clingendael (aanrader). Onderweg herkende ik de springbalsemien al voordat ik het gezien had, met mijn neus. Als de bloem namelijk is uitgebloeid, groeit een smal peultje dat openspringt en een heel bloemig parfum verspreidt. Bij de uitgang van Clingendael zag ik een imkerij en met de mede in mijn achterhoofd kon ik het niet laten even het winkeltje van de imker in te lopen. Daar stond linde- en heidehoning, maar ook: balsemienhoning! Als je dan de bijtjes ziet rondvliegen en de balsemien staat in het park te geuren denk je automatisch dat de honing van Clingendael komt, maar de imker vertelde dat de balsemien van Clingendael geen nectar produceert door de droge grond. Daarom heeft hij een paar bijenkasten in de Biesbosch staan...

Thuis heb ik lekker een lepel balsemienhoning over de Griekse yoghurt gedaan: zachte smaak, licht aromatisch en licht van kleur. Voor mij was het cirkeltje rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten