De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


woensdag 11 september 2013

Thuiskomen

Bij de regen van gister kreeg ik het gevoel van thuiskomen. Eigenlijk het thuiskomen van een geëmigreerd familielid. Direct héél vertrouwd, maar je hoopt toch van harte dat 'ie geen weken blijft!

En bij dat gevoel van thuiskomen kwam een onbedwingbare trek in eten zoals oma het maakte en mijn moeder na haar: gebakken tomaat op brood. Super simpel, voedend en troostend. Ik heb er een aantal jaar over gedaan om het goed na te maken en het geheim is eigenlijk het niet te pimpen, maar zo simpel mogelijk te houden.

Eerst even water koken om de tomaten te ontvellen. Het harde kroontje eruit en plakjes snijden. In een koekepan een gesnipperd sjalotje op zacht vuur fruiten tot het glazig ziet, dan de tomaatplakjes erbij en het vuur hoog zetten, zodat het gaar wordt en het vocht goed verdampt. Snuf zout erdoor en 5 minuten flink laten pruttelen. Op de boterham op smaak brengen met peper en zout, glaasje melk erbij en laat je troosten. Of zou het alleen werken als je dezelfde oma/moeder hebt gehad?Geen opmerkingen:

Een reactie posten