De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


woensdag 16 oktober 2013

Chocolade en wijn


Ter gelegenheid van 'Chocolate week' even wat extra aandacht voor chocolade & wijn. Een heerlijke combinatie natuurlijk, zeker als het gaat om dessertwijnen zoals Banyuls of Port. Die smaken eigenlijk altijd goed bij chocolade en chocolade desserts. Minder voor de hand liggend is het om droge rode wijn met chocolade te combineren omdat het gros van de rode wijnen in combinatie met chocolade te zuur gaat smaken.

Belangrijk om op te letten is het cacaogehalte van de reep. Bij een cacaogehalte lager dan 50% neemt suiker de overhand en is een droge wijn kansloos. Daarbij heb je een fullbody wijn nodig die liefst zo'n fluwelen cacao-achtig mondgevoel heeft. Tot nu toe heb ik goede ervaringen met Tinedo Cala N.2 en The Hedonist Shiraz in combinatie met pure chocolade (54%) en cranberries. En afgelopen week was ik blij verrast door een glas Quantum blend met pure chocolade (72%) erbij.

Probeer het eens uit, zou ik zeggen, of geef het cadeau. Schenk geluksmomenten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten