De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


dinsdag 12 november 2013

Delicious november

Even verklappen welke wijnen vorige maand zijn verstuurd in het wijnpakket met Delicious.  november:

Docil vinho verde Loureiro 2012
Dit is een lichte witte wijn als het gaat om het alcoholpercentage, maar heeft veel smaakinhoud die een beetje lijkt op een goede Riesling. Deze wijn kan qua eten wel een beetje zoet of vet hebben en is daarom in te zetten bij het wereldmenu (pag. 8) en de vette vissen van Bill Granger (pag. 92).

Domaine Ollier Taillefer rosé 2011
Op zonnige herfstdagen kunt u nog genieten van een echte dinerrosé zoals deze. Probeer deze daarom eens bij het menu voor een mooie zonnige dag (pag.8) met salade van biet, peer en feta (pag. 68) en/of de spaghetti met krab (pag. 46).

Finca Fabian Tempranillo 2012
Van onze huiswijn kunt u ongecompliceerd genieten bij thuiskomst na een dag werk bijvoorbeeld. Verder past deze wijn bij veel vleesgerechten en bij jonge kazen en bij het klassieke menu zoals vermeld op pag. 8 met de cotelette Suisse en ovengeroosterde herfstgroenten.

Finca El Molar de Rus ‘Quantum blend’ 2011
Een grootse wijn van een bescheiden wijnmaakster uit Manchuela die de meeste mensen niet zal bekoren zonder iets te eten erbij. Fantastisch in combinatie met stoofvlees, paddestoelen, liefst ook met kruidnagel. Daarom een aanbeveling bij de kruidige wildstoof (pag. 22), wel rustig aan met de basterdsuiker…

Inmiddels is Kerstkoken deel 1 al uitgekomen, daarover later meer...Geen opmerkingen:

Een reactie posten