De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


woensdag 11 december 2013

Wijnpakket kerst 2013

Vorige week kregen mijn abonnees het wijnpakket passend bij de Delicious. Kerst 2013. Ik zal de inhoud verklappen om u op ideeën te brengen, misschien besluit u wel het wijnpakket of één van de wijnen los te bestellen en te laten bezorgen. Dat scheelt in ieder geval een hoop uitzoekwerk en gesjouw met de kerst-inkopen. Dit zijn de 4 wijnen:

Sauvignon blanc  ‘the holy snail’ 2012
Bij een flink aantal recepten wordt een ‘Sauvignon blanc uit de Nieuwe wereld’ aanbevolen en deze wijn voldoet volledig aan dat smaakprofiel maar komt van dichterbij: uit de Loire vallei en zal heerlijk smaken bij de gegrilde geitenkaas (pag. 41), bij de  gegrilde oesters met limoen- en venkelzaadboter (pag. 40), bij de bonensalade (pag. 104) en de griet met basilicumboter en zeewiersalade (pag. 123) èn als apéritif.

Chénas van Paola en Rémi Benon 2009
Een gerijpte Beaujolais cru uit een rijk wijnjaar, licht van kleur, fruit en aardse tonen. Heerlijk bij de carpaccio van hertenbout met hazelnootmayonaise (pag. 58), bij de kalkoen rouleau met amerikaanse vulling (pag. 63) en de kalkoen bourguignon à la Koen (pag. 64).

Colli Euganei Fior d’Arancio 2011
Vergelijkbaar met Moscato d’Asti: een zachte zoete, licht mousserende wijn met slechts 6% alchohol. Lekker bij de curdtwist met cranberry-vanilleboter (pag.48), de kaneelfritters met mandarijn-karamelsaus (pag. 156), de knapperige ananastaartjes met roomkwark (pag. 48) of bij de oliebollen met oud & nieuw.

Niepoort Ruby Port
Een klein flesje Ruby Port van Niepoort om bij de gebakken chocolademousse met amarenekersenroom (pag. 127) te proberen, bij de cambembert met pecannoten, gedroogde vijgen en ahorn (pag. 136), de vanillepuddinkjes met warme vijgen en chocolade (pag. 72) of (gekoeld) bij de brownie en sorbet van ananas en rode biet met hazelnootcrumble (pag. 108). Trouwens ook altijd goed bij amarene bonbons van pure chocolade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten