De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


dinsdag 28 januari 2014

Greendelicious kruiden

Vorige week heb ik mezelf verwend met een nieuw kookboek: Greendelicious - kruiden van Natascha Boudewijn. Koken met verse kruiden, zoals Jamie Oliver dat zo vaak doet, vind ik heerlijk. In dit boek staan de kruiden echt centraal, leer je nieuwe kruiden kennen, een stukje historie en hoe je ze het beste kunt kweken en verwerken. Het is ingedeeld op seizoen lente/zomer en herst/winter. Ik heb de nare gewoonte om enthousiast een kookboek te lezen en halverwege opzij te leggen. Dat komt bij dit boek helemaal goed, want ik heb herfst/winter nu gelezen en meebeleefd en krijg in de lente vanzelf de impuls om me in dat seizoen weer in te lezen.

Voornemen is om mijn vierkantemeter aardbeientuin (die zijn beste tijd heeft gehad) om te toveren in een kruidentuin. Dat is een kwestie van verzamelen wat al in de voortuin staat, aan de schutting hangt en in potten zit en het aanvullen met nieuwe kruiden. Daar heb ik nu al zin in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten