De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.

donderdag 9 januari 2014

spinazie-spekpannenkoek

Groente ergens in smokkelen schijnt niet pedagogisch verantwoord te zijn en werkt eerlijk gezegd meestal niet omdat het flintertje groen door kleuter-ogen direct wordt gedetecteerd. Dus heb ik openlijk wat spinazie deelblokjes ontdooid en door 1/3 van het pannenkoekbeslag geroerd . Kleuterlief hielp mee en we noemden het een Popeye pannenkoek waar je groot en sterk van wordt. De spinazie-spekpannenkoek was zo op!

Oh ja, even een tip om de spek goed te verwerken: Eerst de plakjes gerookt ontbijtspek apart op middelhoog - hoog vuur bakken aan twee kanten. Dan op keukenpapier het meeste vet laten absorberen. Het beslag in de koekenpan, het spek op het vloeibare beslag leggen en de pannenkoek omdraaien als die droog is aan de bovenkant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten