De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


dinsdag 1 april 2014

Allerhande Pasen 2014

Vandaag heb ik me voorgenomen om, in ieder geval tot Pasen, regelmatig wat wijn-spijscombinaties op blog te zetten. In de Allerhande staan deze maand hele lekkere recepten, die ik overigens graag zou testen ware het niet dat wij tijdelijk ovenloos zijn. Ironisch genoeg hoorde ik net dat die één dag na Pasen geplaatst wordt.

Dan doe ik het maar met mijn smaakvoorstellingsvermogen, wel zo makkelijk.

Op de voorpagina staat een mooi licht lenterecept van courgette, beenham en geitenkaas in filodeeg. Daar denk ik twee wijnen bij: de Lagolena Prosecco frizzante (ook perfect bij sushi) omdat deze puur, fris en licht is, met een bubbeltje om het krokante filodeeg te vriend te houden. En de Spinalba van Venea, een blend van Trebbiano en Sauvignon blanc uit het Italiaanse Abruzze-gebied omdat die opwekkend en dorstlessend 'droog' is en bovendien een zilte mineraliteit heeft die goed samen gaat met de geitenkaas in dit recept.
Waar de Spinalba me trouwens ook lekker bij lijkt, is de rollade gevuld met ricotta en appel en een korst van pistachenootjes en de gemarineerde zalm met yoghurtdressing. Misschien wel een 'must-have' als je uit deze Allerhande gaat koken.

Natuurlijk kun je wijn meenemen bij de supermarkt: lang dubben bij de stellingen en sjouwen maar! Makkelijker lijkt me om even door te klikken en het online te bestellen. Dan is het maar vast in huis, toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten