De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 12 mei 2014

Paprika en honinggeitenkaas

Het water loopt me nog in de mond als ik eraan denk. Deze geroosterde paprika gevuld met honinggeitenkaas in combinatie met een glas Barbeito Madeira 'Delvino' is een match made in heaven. Bij een wijn-spijsproeverij afgelopen week met Portugese wijn en Portugese tapas (petiscos) heb ik mijn kans schoon gezien om weer wat mensen kennis te laten maken met Madeira, één van mijn favoriete versterkte wijnen van het gelijknamige bloemeneiland. Toen ik de Delvino liet proeven was de eerste reactie best verrast, maar niet bijzonder. Maar in combinatie met dit hapje raakten er een aantal mensen in de wijn-spijsextase.

Voor dit recept heb ik één hele grote puntpaprika gebruikt, gekocht bij een Italiaanse delicatessenzaak in Delft (Il Tartufo). Dat maakt veel verschil met de waterige exemplaren die in de supermarkt te vinden zijn.

Oven voorverwarmen op 170 graden. Olie verdelen over de bakplaat met wat zeezout. Paprika in stukken snijden en op de bakplaat leggen en nog eens met olie besprenkelen. 1 teen knoflook in dunne plakjes snijden en verdelen over de paprikastukken. 20 minuten in de oven. Uit de oven halen en met een eetlepel honing en een eetlepel goede balsamico besprenkelen. Dan alles in een kom doen en mengen met zwarte peper, een theelepeltje oregano en een halve tl komijn. Afdekken en een paar uur laten staan om te marineren. Als het afgekoeld is en klaar met marineren kan er een beetje verse honinggeitenkaas op en vastmaken met een prikkertje.

Eet en drink smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten