De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 30 juni 2014

Crusted Port proefnotitie

Spaanse blauwschimmelkaas Cabrales, gewikkeld in esdoornbladeren

Vorige week tijdens een Port workshop heb ik voor het eerst de Crusted Port van Niepoort zelf geproefd, samen met de groep. Leuk om de reacties te zien.

Zoals vaker bij een Vintage Port, ontstaat het enthousiasme pas als er iets te eten bij komt. Zo ook bij deze ongefilterde blend van Vintage 2007 en 2008. Ongekoeld heeft deze Crusted een stevige body en is volzoet als bramenjam, nogal overweldigend. Als er een mooie blauwschimmelkaas bij komt zoals de Spaanse Cabrales die smelt in je mond, dan pas smelten ook de proevers met oh's en ah's. De één achteroverleunend genietend, de ander op het puntje van z'n stoel in verbazing. Mooi is dat.

Thuis het restant koel weggezet om het nog een paar dagen/weken goed te houden. Daardoor heb ik gemerkt dat de smaak weer behoorlijk anders is als 'ie koel gedronken wordt. Meer laurierdrop, zwart fruit  en finesse. Met wat overrijpe boerenkaas en vijgenconfiture erbij, genieten maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten