De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


dinsdag 8 juli 2014

Bergkaasfondue

Met het herfstige weer van vandaag is een kaasfondue nog niet eens zo'n gek idee. Met stukjes brood, verse ananas en zomergroente past het prima. Het zelf maken is eigenlijk heel makkelijk en vooral met dit recept. Het enige dat je hoeft te kopen is 3x200 gram geraspte kaas van verschillende bergkazen. De rest is vast al in huis. De maanzaadjes heb ik vorige keer weggelaten omdat manlief daar niet blij van wordt en dat blijkt probleem.

In het recept gebruik je 400 ml droge witte wijn en de rest van de fles drink je er lekker bij. Het mag best een stevige wijn zijn, zowel op alcoholgebied (13,5 - 14%) als in smaakintensiteit. Een alpenwijn is dan natuurlijk lekker, uit de Savoie (Frankrijk) of Valais (Zwitserland). Als de lokale wijnwinkel dit niet heeft, is Wine from the alps aan te raden. Maar een Grauburgunder (pinot gris/pino grigio) kan bijvoorbeeld ook heel lekker zijn. Nu ik het zeg, ik denk dat ik díe maar even koud ga leggen voor vanavond...

Het delicious. recept is te vinden op smulweb >


Geen opmerkingen:

Een reactie posten