De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 14 juli 2014

Snijbiettaart

Voor meatless monday vandaag een mooi vegetarisch recept van een hartige taart die bij ons favoriet is als er mooie snijbiet in ons 'kistje vol smaak' zit. Via twitter en facebook heb ik het recept al eens gedeeld, maar tot mijn verbazing nog niet op blog gezet.

Van buiten lekker krokant bladerdeeg, vanbinnen heel smeuïg en smaakvol met een extra bite van de walnoten bovenop die bovendien heel gezond zijn. Zorg er wel voor dat de snijbiet goed uitlekt nadat die in de pan is geweest, anders wordt de taart te nat! Het recept staat op de website van Okke van Amerongen > waar nog meer snijbietrecepten te vinden zijn.


Wijn-spijstip:
In de praktijk zal het erop neerkomen dat de wijn die dit weekend openging hierbij opgedronken wordt en dat is prima als het een witte is of rosé. En liefst van een frisse soort met mooie lichte zuren en wat mineraliteit. Zou ik uit mijn voorraad kiezen, zou ik gaan voor de Venea Spinalba uit de Italiaanse Abruzzen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten