De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.


maandag 29 september 2014

Pasta in kruiden-notensaus

Op meatless monday wil ik graag dit pastarecept delen dat ik in de 'Pretty city' delicious. van september vond. Het recept is van Antonio Carluccio, ook wel de 'koning van de pasta' genoemd en ik wil het dolgraag binnenkort eens maken heb ik bedacht. Er gaan walnoten in, kaas en veel verse kruiden.

Recept (voorgerecht 4 personen):
Kook 300 gram trofie (korte pasta in spiraal gedraaid, liefst vers gemaakt) in ruim kokend water met zout. De gedroogde versie moet 12-14 minuten en verse pasta 4-5 minuten). Stamp intussen in een vijzel 150 gram gedopte walnoten samen met fijngesneden verse oregano, rozemarijn en salieblad (1/2 eetlepel van elk), 1 theelepel grof zeezout en 2 tenen knoflook tot een romige substantie. Meng in een kleine steelpan 6 eetlepels olijfolie met 60 gram versgeraspte pecorino tot een dikke puree. Giet de pasta af en bewaar 100 ml kookwater om door de notensaus te roeren. Roer een deel van het pastawater door de saus. Deze hoeft alleen warm te worden en mag niet koken en dat lukt met het hete kookwater. Bestrooi de pasta met een handje pecorino en wat basilicum.

De walnoten kunnen eventueel vervangen worden door geroosterde hazelnoten.

Er wordt in het tijdschrift een witte Corbières van Chateau Ollieux Romanis bij geadviseerd, maar uitgaande van het Smaakboutique assortiment vind je iets noordelijker dan Corbières  de coteaux de Languedoc waar dezelfde druivenrassen groeien en waar heerlijke wijn van wordt gemaakt door Chateau d'Anglès die de kruiden en noten goed aankan. Maar maandag is natuurlijk een doordeweekse dag, dus als je voor een doordeweekse biologische wijn kiest, neem dan de Finca Fabian Chardonnay.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten