De Smaakboutique Blog

IN DEZE BLOG DEEL IK WIJN EN SPIJSTIPS,
RECEPTEN EN PERSOONLIJKE SMAAK-AVONTUREN.

Niets missen?
Nieuwe blogberichten worden altijd gedeeld via de facebookpagina en in de zijlijn is de mogelijkheid je via e-mail aan te melden voor updates.

vrijdag 31 oktober 2014

Blauwschimmel & Port


Dat blauwschimmelkazen en Port zo goed bij elkaar smaken vind ik al een tijdje te kort door de bocht. Eigenlijk gaat het dan vaak om Vintage Port die intens genoeg van smaak is om de smaakstrijd met blauwschimmel aan te kunnen. De ene blauwschimmel smaakt pittiger dan de ander en er zijn ook hele zachte romige soorten.

Gisteren proefde ik een blauwaderkaas van koemelk uit Italiƫ 'Rossini' genaamd. Die is gerijpt in muskaatdruiven. Daarvoor heb ik een Crusted Port tevoorschijn gehaald (een proeffles met een restje dat over is van de workshop) omdat die geweldig goed gaat met een behoorlijk pittige Cabrales. Maar deze Rossini walste zo de Crusted Port omver! Om er later achter te komen dat de Crusted Port in het nadeel was omdat ik deze in de koeling had bewaard en niet, net als de kaas, even tijd heb gegeven om op temperatuur te komen.

Binnenkort wil ik graag wat  van deze kaassoorten naast elkaar gaan proeven om de onderlinge verschillen te ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen